The Art of Survival in Life | Ceren Yılmaz | TEDxBursa – Video

The Art of Survival in Life | Ceren Yılmaz | TEDxBursa – Video

“Hayatta Kalma Sanatı” adlı video, Ceren Yılmaz’ın yaÅŸam hikayesini anlatmaktadır. Ceren, 9 yaşında kalp hastası olduÄŸunu öğrendiÄŸinde hayatı kaçırmaya baÅŸladığını hissetmiÅŸtir. Birçok zorlukla karşılaÅŸmasına raÄŸmen Ceren, doktor olmak yerine sihirbaz olmaya karar vermiÅŸtir. Sokaklarda sihirbazlık yaparak ekmeÄŸini kazanmış ve farklı kültürlerle tanışmıştır. Avrupa’ya çalışmaya gittiÄŸinde kalifiyesiz iÅŸlerde çalışarak kendi ÅŸirketini kurmuÅŸ, ama aÅŸk hayal kırıklığı yaÅŸayarak yola çıkmıştır. Birçok zorluÄŸa göğüs gererek kalp hastalığıyla da mücadele etmiÅŸ ve hayatta kalma sanatını öğrenmiÅŸtir. Empati, özgüven ve azimle her engeli aÅŸan Ceren, sonunda mutluluÄŸu ve özgürlüğü bulmuÅŸtur. Hayatında doÄŸru yolu bulduÄŸunda, kimseye ihtiyaç duymaksızın baÅŸarıya ulaÅŸmıştır. Ceren’in yaÅŸamı, hayatta kalmanın ve mutlu olmanın sırlarını bizlere anlatmaktadır.

Watch the video by TEDxTalks

Author Video Description

Kimsenin onayına ihtiyaç duymadığınızda daha mutlu bir insan olacaksınız. 16 yaşında sihirbazlık ile baÅŸlayan serüveni, 20’li yaÅŸlarında elde ettiÄŸi pasif gelir ile dünya turuna evrildi. “Hayata ne verirsen onu alırsın” felsefesine baÄŸlı kalarak yardım projelerine dahil oldu. Kalp ameliyatında %20 oranındaki ölüm riskiyle karşı karşıya kalırken mucizevi ÅŸekilde kurtuldu. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at https://www.ted.com/tedx

About TEDxTalks

TEDx is an international community that organizes TED-style events anywhere and everywhere — celebrating locally-driven ideas and elevating them to a global stage. TEDx events are produced independently of TED conferences, each event curates speakers on their own, but based on TED’s format and rules.

Video “Hayatta Kalma Sanatı | Ceren Yılmaz | TEDxBursa” was uploaded on 05/13/2024 to Youtube Channel TEDx Talks